Over Froukje & Martine

over Froukje

Mijn naam is Froukje Visser en ik woon samen met mijn man en onze drie kinderen in Beetsterzwaag. Ik geniet ontzettend van buiten zijn in de natuur en ben dan ook vaak met mijn gezin én met cliënten in de bossen rondom onze mooie woonplaats te vinden.

Van jongs af aan wist ik dat ik met kinderen en jongeren wilde gaan werken. Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs en nadat ik een aantal jaren voor de klas had gestaan heb ik als orthopedagoog in de dyslexiezorg gewerkt. Ik gaf behandelingen en kwam daarnaast vaak op scholen om voorlichting te geven.

Er was altijd al de wens om als zelfstandige aan de slag te gaan en toen ik de kracht van mindfulness ontdekte in mijn eigen thuissituatie besloot ik de opleiding tot mindful parenting trainer te gaan volgen en mijn eigen praktijk Just Be Company te starten. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaren mindful parenting trainingen, zowel in groepen als individueel. Deze training is zóveel meer dan een mindfulness training. Het is elke keer weer heel bijzonder om een groep ouders te mogen begeleiden en te zien tot welke inzichten ze komen en wat dat voor effect heeft op het hele gezin.

Inmiddels begeleid ik ook weer kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek. Bij alles wat ik doe staat vooral centraal: Hoe kan ik mijn cliënt (weer) in zijn of haar kracht zetten. Ik gebruik daarbij verschillende methodieken en stem de behandelingen volledig af op de cliënt en zijn of haar systeem. 

Als orthopedagoog werk ik systeemgericht, dat wil zeggen, wanneer een kind een probleem ervaart, de omgeving hierin ook een rol speelt. Vanuit mijn interesse en nieuwsgierigheid om nóg meer hierover te leren ben ik op dit moment bezig met een opleiding systemisch werk. In de toekomst hoop ik het systemisch werken nog meer in te kunnen zetten in onze behandeltrajecten.

Mijn werkdagen in de praktijk zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

Meer weten? Het C.V. van Froukje vind je hier

Over Martine

Ik ben Martine Elsinga, orthopedagoog generalist.  Ik heb een passie voor paarden, muziek en lees graag.

Ik heb 15 jaar werkervaring binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar heb ik zowel kinderen als volwassenen behandeld maar ook veel ervaring opgedaan in het werken in teams. Ik heb training gegeven in diverse (inhoudelijke) onderwerpen en wetenschappelijk onderzoek gedaan. Ook heb ik als interim gedragskundige gewerkt binnen organisaties.

Mijn ervaring als generalist is breed, mijn specialisme ligt bij gezinnen waarin kinderen opgroeien met ontwikkelingsproblematiek, een verstandelijke- of lichamelijke beperking of een (chronisch)ziektebeeld. Ook werk ik graag met kinderen, jongeren en volwassenen met traumagerelateerde problematiek en PTSS. Ik zet hiervoor o.a. EMDR in. Ook bied ik behandeling met inzet van paarden (op de maandag tussen 12 en 14 uur bij Manege onder de Linde te Beetsterzwaag) voor kinderen en volwassenen waarbij het reguliere behandeltraject is vastgelopen en een nieuwe frisse blik nodig is. 

 Naast het werken binnen praktijk De Sinne geef ik supervisie aan orthopedagogen en psychologen die een postdoctorale opleiding volgen tot orthopedagoog generalist of kinder- en jeugdpsycholoog. Ook bied ik een trainingen voor deze doelgroep gericht op werkplezier en balans.

Mijn werkdagen in de praktijk zijn maandag en dinsdag.

Meer weten? Het C.V. van Martine vind je hier!

Volg De Sinne op instagram!

Wil jij meer over ons weten? Over onze werkzaamheden? Volg ons dan op instagram!