Mindful Parenting

Het ouderschap is een prachtige taak en misschien wel de mooiste die er is, maar af en toe is het best pittig om alle ballen in de lucht te houden. Helemaal wanneer je een kind hebt die extra zorg en/of aandacht nodig heeft of wanneer er vanwege een andere reden sprake is van stress in de opvoedingssituatie. Er zijn momenten dat je als ouder van hot naar her vliegt en in gedachten overal bent, behalve bij de dingen die je op dat moment aan het doen bent.

Tijdens een 8 weekse mindful parenting training leer je meer aanwezig te zijn in het moment en bewust te kiezen voor meer momenten van échte aandacht. Je leert beter om te gaan met (opvoedings)stress en de kwaliteit van je opvoeding in interactie met je kind(eren) te verbeteren. Naast de training is er, afhankelijk van de hulpvraag, ruimte voor individuele coaching.

Mindfulness zorgt ervoor dat je intenser en bewuster leeft en meer geniet van het moment. Je ervaart minder stress waardoor het leven voor jezelf en de mensen om je heen leuker wordt.

Mindful parenting (aandachtig ouderschap) is een nieuwe toepassing van mindfulness (MBCT en MBSR) die is ontwikkeld en onderzocht door de Universiteit van Amsterdam. Ook is de training door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) erkend als een effectieve jeugdinterventie (zie: www.nji.nl).

Froukje biedt mindful parenting trainingen aan groepen ouders. Tijdens deze training leer jij als ouder onder andere beter om te gaan met de stress van alledag en jouw automatische reacties hierop. Je leert om goed voor jezelf te zorgen, de basis van goed ouderschap.

Daarnaast is het mogelijk om een individueel mindfulness traject te volgen. In 8 sessies van ongeveer 1,5 uur leer je mindfulness te integreren in jouw specifieke gezinssituatie. Door middel van verschillende oefeningen en gesprekken leer jij sterker te staan in het leven en het ouderschap. Deze sessies vinden plaats in het bos van Beetsterzwaag.

 

IMG_3017

Trainingsdata (vanaf november 2023)

De eerstvolgende mindful parenting (groeps)training vindt plaats op woensdagochtend van 09.30 – 11.30 uur in Wijnjewoude.

We komen samen in Studio Vrijzicht (https://studiovrijzicht.nl/) op de volgende dagen:

1, 8, 15, 22 en 29 november

6, 12 en 20 december

Met een verwijzing wordt deze training volledig vergoed. Heb je behoefte aan meer informatie over de training? Stuur dan een mailtje naar froukje@praktijkdesinne.nl, dan plannen we een vrijblijvende telefonische kennismaking in