Visie

De Sinne staat voor positiviteit en kracht

De Sinne staat voor ons voor positiviteit en kracht. Dat willen wij de ouders en kinderen die bij ons komen meegeven. Het kenmerk van kinderen en jongeren is dat zij zich ontwikkelen, dat is een gegeven. Soms gaan ze met sprongen vooruit, lijkt het moeiteloos te gaan. Maar er zijn ook periodes waarin het ontwikkelen minder vanzelfsprekend is, waarin het niet lekker gaat, er misschien zelfs problemen zijn. Als ouder/opvoeder verzorg je de omgeving waarin het kind of de jongere zich optimaal kan ontwikkelen, maar ook dit is niet altijd makkelijk. Er kunnen factoren zijn vanuit jezelf of in relatie met jouw omgeving, die dit lastig of moeilijk maken.

Wij ontvangen deze kinderen, jongeren en ouders in een warm klimaat. Bij ons is aandacht voor de klachten die er zijn en ook kijken we naar wat wél goed gaat en wat je zelf in kan zetten om weer verder te groeien.

Samen onderzoeken we wat er aan de hand is, pragmatisch, luisterend naar de hulpvragen die er zijn. Vanuit De Sinne denken wij mee, adviseren en bieden behandeling waar nodig. Laagdrempelig en vanuit goed contact.

Wij werken altijd met het gezin en bij voorkeur ook met school en andere plekken waar belangrijke anderen zijn voor het kind. Wij geloven dat een probleem niet op zich staat, een kind ontwikkelt zich namelijk in zijn context en die behandelen wij mee.

Ervarings- en lichaamsgericht

Wij onderscheiden ons door onze expertise op het gebied van ervarings- en lichaamsgericht werken. Problemen oplossen doen wij niet alleen door te praten, maar ook door te doen, te voelen, te ervaren. Als het even kan, gaan we naar buiten of doen we ervaringsgerichte oefeningen. Mindfulness is bij uitstek een methode om te voelen of te leren voelen. 

Onze kijk is dan ook holistisch, je kan groeien als je je goed voelt. Lichaam en geest zijn een geheel. We bekijken per vraag welke behandeling passend is en maken een behandelplan op maat.

Samen kom je verder!

Samenwerken doen wij graag, wij hebben een groot netwerk en verbinden graag. Dit om kennis uit te wisselen en te leren van andere professionals maar ook om de juiste vraag aan de juiste persoon te koppelen. Wij staan altijd open voor overleg met ketenpartners en ook wanneer wij een vraag niet kunnen beantwoorden zijn we daar eerlijk in en zoeken naar de juiste collega die het kind of gezin wel verder kan helpen.

"When a flower doesn't bloom, you fix the environment in which it blooms. Not the flower"